Hoe bind je werknemers aan je bedrijf? Hiermee kun je als werkgever aan de slag!

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf? Hiermee kun je als werkgever aan de slag!
20 januari 2023 Diana Eleveld

Nieuwe mensen aantrekken in de agrarische sector is één ding, ze vasthouden is een tweede. Het is zinvoller om te investeren in het behouden van je personeel, dan in werving. Maar hoe houd je je werknemers geboeid en gebonden? Door met ze in gesprek te gaan! Hoe je dat doet leer je in de e-learning en masterclass ‘Sluit de achterdeur’ van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.

Robert Veenstra, projectleider LTO Noord, over ‘Sluit de achterdeur’: “Met dit pakket aan tools en trainingen kunnen we een brede groep agrarische ondernemers ondersteunen. Zowel de beginner die voor het eerst ontwikkelgesprekken wil gaan voeren, tot de ondernemer met een ervaren HR-medewerker die we inspireren met andere inzichten zoals de Piramide van Maslow of het 3-fasesysteem in een gesprek.”

E-learning

Met de e-learning ‘Sluit de achterdeur’ krijgt een werkgever handvatten om te zorgen dat zijn werknemers graag bij hem blijven werken. “Wist je dat een exitgesprek ervoor kan zorgen dat personeel blijft? In de e-learning staan we hier extra bij stil en we geven je een praktische tool om hier zelf mee aan de slag te gaan”, aldus Veenstra. In drie online modules komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met het boeien en binden van personeel:

  • Nut en noodzaak van boeien en binden
  • Boeien en binden: hoe doe je dat?
  • In gesprek zijn met je werknemers

Met een tijdsinvestering van 1,5 uur is een agrarisch ondernemer goed geïnformeerd om aan de slag te gaan. De modules kunnen afzonderlijk van elkaar doorlopen worden, op een moment dat het de deelnemer past. De e-learning is gratis en beschikbaar voor de sectoren Open Teelten, (Productiegerichte) Dierhouderij en Paddenstoelen.

Masterclass

De masterclass ‘Het goede gesprek aangaan’ gaat in op dilemma’s als hoe je een lastig gesprek voert met je werknemer of wat je kunt doen als je een gesprek met je werknemer voert, maar er ‘weinig uit komt’. Een echte “klas” met fysieke aanwezigheid en veel kennisuitwisseling met andere deelnemers. Deze training van een dagdeel kenmerkt zich door veel onderlinge interactie en heel veel oefenen zodat de deelnemers het voeren van een goed gesprek echt in de vingers krijgen. Na afloop van de masterclass hebben de deelnemers handvatten om een goed gesprek met hun werknemer te voeren, ook in lastige situaties!

De masterclass is gratis en beschikbaar voor de sectoren Open Teelten, (Productiegerichte) Dierhouderij en Paddenstoelen. De masterclass wordt aangeboden op donderdag 16 februari 2023 (Den Bosch) en maandag 20 februari 2023 (Zwolle) van 10.00 uur tot 13.00 uur, inclusief lunch.

Meer informatie en aanmelden

De inhoud van de e-learning en masterclass sluiten goed op elkaar aan; de masterclass is een goede aanvulling op de e-learning, omdat je daar de theorie oefent in de praktijk met gesprekstechnieken. Maar het is niet noodzakelijk om de e-learning te doorlopen om de masterclass te kunnen volgen en vice versa. Aanmelden kan via deze pagina.

0 Reacties

Laat een reactie achter