Handhaving wet DBA verder uitgesteld tot 1 juli 2018

Handhaving wet DBA verder uitgesteld tot 1 juli 2018
2 juni 2017 Maartje Jager

Laatste update: 12 juli 2017, 08:42

De handhaving van de wet DBA is verder uitgesteld. Opdrachtgevers en zzp’ers krijgen tot 1 juli 2018 geen naheffingen en boetes. Onderstaand leest u het bericht dat de Belastingdienst hierover heeft gepubliceerd.

Handhaving wet DBA verder uitgesteld tot 1 juli 2018

Huurt een opdrachtgever een zzp’er in? En constateren wij achteraf dat er sprake is van een dienstbetrekking? Dan krijgen zij tot in ieder geval 1 juli 2018 geen naheffingen en boetes, tenzij zij kwaadwillend zijn. Wie wij als kwaadwillend zien, leest u bij Bang voor boetes of naheffingen? Niet nodig.

Arbeidswetgeving onder de loep genomen

De handhaving van de wet DBA is eerder al uitgesteld tot 1 januari 2018. Op die manier heeft het kabinet de tijd om te onderzoeken hoe het arbeidsrecht aangepast kan worden om beter aan te sluiten bij de praktijk.

Op 22 mei heeft demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Asscher de resultaten van het onderzoek aangeboden aan informateur Schippers: het rapport ‘Onderzoek varianten kwalificatie arbeidsrelatie’. De onderhandelaars kunnen dit onderzoek gebruiken bij de besprekingen over de kabinetsformatie. Ook de Tweede Kamer heeft dit rapport gekregen.

Nieuwe kabinet beslist

In het onderzoeksrapport staan een aantal voorstellen voor de verdere uitwerking van de wet DBA. Het is aan het nieuwe kabinet om daar keuzes in te maken. In ieder geval moeten opdrachtgevers en opdrachtnemers voldoende tijd krijgen om hun werkwijze zo nodig aan te passen. Daarom heeft demissionair staatssecretaris van Financiën Wiebes besloten de handhaving van de wet DBA opnieuw uit te stellen.

Meer informatie over de wet DBA?

Wilt u weten hoe de wet werkt? Kijk dan op belastingdienst.nl/dba.

Bron: Belastingdienst

0 Reacties

Laat een reactie achter