Geraldine Mulder

Geraldine Mulder
4 januari 2017 Mirthe Post

Geraldine Mulder van Mulder Tulips uit Rutten heeft op haar bedrijf te maken met vaste werknemers, seizoenwerkers en piekarbeiders uit zowel binnen- als buitenland en soms ook met Wajongers. Op dit bloembollenbedrijf zijn tijdens het oogstseizoen zo’n 80 tot 100 mensen in dienst.

Op een bedrijf met veel verschillende dienstverbanden is het belangrijk dat zaken goed geregeld worden. Mulder vindt het dan ook fijn dat werkgeverszaken vastliggen in een cao en dat LTO zich hard maakt voor de belangen van de leden. “Ik vind het zelf bijvoorbeeld prettig dat de regeling piekarbeid er gekomen is. De werknemers hoeven geen pensioenafdrachten te doen waardoor ze netto meer loon overhouden. Dat zorgt voor minder rompslomp en voor hen is het ook fijner.”

Uitwisseling van personeel
Bij Mulder Tulips werkt in het voorjaar en in de zomer vaak een vaste groep Tsjechen, die daarna bij andere ondernemers in de buurt aan het werk gaan. Het einde van het seizoen bij Mulder Tulips sluit namelijk goed aan bij de appeloogst en daarna volgt nog de lelieoogst. “Het komt wel voor dat we een telefoontje doen naar een collega-ondernemer hier in de polder of hij nog goed personeel nodig heeft. Zo helpen we elkaar aan gemotiveerd personeel en onze mensen aan meer werk gedurende het jaar.”

Contact met de Werkgeverslijn
Geraldine Mulder belt de Werkgeverslijn land- en tuinbouw wel eens met lastige werkgeversvragen waar ze niet uitkomt. “Vaak gaan mijn vragen over de praktische invulling van de cao; in welke schaal moet ik een werknemer indelen, of wanneer kan ik de regeling piekarbeid gebruiken? Fijn dat ik daarvoor bij hen terecht kan en direct advies op maat krijg.”

Mulder gaat ieder jaar graag naar een bijeenkomst van de Werkgeverslijn. “Ik word op zo’n bijeenkomst helemaal bijgepraat over de veranderingen in de cao, de verschillen tussen regelingen en krijg tips over kostenbeheersing. Daarnaast praat ik direct bij met collega-ondernemers en wisselen we ervaringen en tips uit. Die bijeenkomst wil ik niet graag missen!”

0 Reacties

Laat een reactie achter