FrieslandCampina stimuleert inzet Wajongers in de veehouderij

FrieslandCampina stimuleert inzet Wajongers in de veehouderij
6 december 2019 Lytsa

Vanwege de complexiteit van de machines in de fabrieken, kan FrieslandCampina zelf niet volledig aan de Participatiewet voldoen. De zuivelcoöperatie stimuleert daarom haar leden-veehouders om te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor wat hoort wat, dus vergoedt FrieslandCampina een deel van de loonkosten.

“De veehouderij is een uitstekende werkplek voor veel Wajongers”. Aan het woord is Martin ten Bloemendal, manager Health & Mobility bij FrieslandCampina. Hij moest op zoek naar een andere invulling van de Participatiewet, omdat FrieslandCampina zelf niet aan de norm kan voldoen. “Onze fabrieken zijn zeer modern en verregaand geautomatiseerd, we hebben daar niet genoeg functies om te kunnen voldoen aan de Participatiewet. Daarom kwamen wij op het idee onze leden-veehouders in te schakelen. Op een veehouderij werken vaak maar een paar mensen, er is rust en regelmaat. Wajongers hebben baat bij die dagelijkse routine.”

Marjan Andringa, Jolmer de Vries. Foto: FrieslandCampina

Tegemoetkoming in loonkosten

Om hun leden te stimuleren, schakelde de zuivelcoöperatie het UWV en een gespecialiseerd uitzendbureau als tussenpersoon in die ondersteunen bij het matchen van Wajongers en veehouders. Als er een match is, neemt FrieslandCampina 25 procent van de loonkosten op zich. “Dat is dubbel voordeel voor leden-melkveehouders, zij kunnen gebruikmaken van algemene loondispensatie voor Wajong-werknemers en hebben financieel voordeel door deelname aan ons project.” Ook veehouders die al iemand met een arbeidsbeperking op hun erf hebben lopen, kunnen aanspraak maken op deze nieuwe regeling van FrieslandCampina, mits ze via het gespecialiseerde uitzendbureau werken.

Na enthousiaste reacties van leden en geslaagde matches bij een pilot in Zuidwest-Friesland, rolt FrieslandCampina het project nu verder uit over Nederland. Ook in Drenthe, Groningen, Overijssel en de rest van Friesland worden nu Wajongers gekoppeld aan veehouders die mee willen doen. “Ik merk dat dit initiatief past bij de coöperatie en ook bij agrarische ondernemers. Van oudsher is dit een sector waar iedereen die niet zo goed mee kon komen, een plekje kon vinden”, aldus ten Bloemendal.

Niet iedere veehouder is geschikt

Veehouders die meedoen, doen dat vanuit hun hart, merkt Ten Bloemendal. “Dat moet ook, anders werkt het niet. Je moet iemand een kans willen en durven geven, om een goedkope hulp moet je het niet doen.” Daar sluit melkveehouder en LTO Noord-lid Jolmer de Vries zich bij aan: “Niet iedere veehouder is geschikt om met een Wajonger te werken. Van nature ben ik een rustig persoon die goed grenzen aan kan geven. Bij mijn medewerkster Marjan leerde ik dat structuur voor haar belangrijk is, ik moet haar niet uit haar concentratie halen. Voor de vergoedingen moet je het niet doen, die wegen niet op tegen de extra begeleiding en energie die je erin steekt. Ik doe dit uit idealisme, maar ook omdat ik het leuk vind. Wajongers zoals Marjan hebben een eigen soort humor en dat brengt een leuke sfeer met zich mee.”  

Martin ten Bloemendal: “Iedere Wajonger wordt begeleid door een externe jobcoach die kan helpen bij grote en kleine incidenten. Je moet als veehouder beseffen dat er van alles mis kan gaan, maar dat het je als mens heel veel brengt.”

Meer informatie

FrieslandCampina ondersteunt haar leden-melkveehouders extra zolang de zuivelcoöperatie onder de norm van de Participatiewet valt. Meer informatie of interesse in werken met iemand met een arbeidsbeperking? Lees de Flyer FrieslandCampina of zoek contact met uw adviseur wanneer u lid bent van FrieslandCampina of zoek contact met het Werkgeversservicepunt van het UWV in uw gemeente.

0 Reacties

Laat een reactie achter