Flyer vertrouwenspersoon glastuinbouw

Flyer vertrouwenspersoon glastuinbouw
27 september 2017 Diana Eleveld

Discriminatie, intimidatie, ongelijke behandeling: het klinkt wellicht als een ver-van-mijn-bed-show, maar ook in de glastuinbouw kunnen zich dergelijke zaken voordoen. Sociale partners glastuinbouw (vertegenwoordigers namens werkgeversorganisaties LTO Noord Glaskracht, LTO Noord, ZLTO, LLTB en Plantum én werknemersorganisaties CNV Vakmensen en FNV) vinden het belangrijk dat er sprake is van een prettige, gezonde en veilige werkomgeving. Daarom hebben zij afspraken over de vertrouwenspersoon glastuinbouw opgenomen in de cao. Een vertrouwenspersoon biedt hulp bij het oplossen van conflicten op de werkplek en het voorkomen van mogelijke gevolgen. Dit draagt bij aan goed werkgeverschap en goed sociaal beleid.

Wat kan de vertrouwenspersoon glastuinbouw doen?

Henriette Merens is sinds 2008 vertrouwenspersoon voor de glastuinbouw. Werknemers kunnen haar bellen of een e-mail sturen om hun hart te luchten over problemen op de werkvloer en om advies te vragen. Denk hierbij aan ongelijke behandeling bij werktijden of andere werkafspraken, discriminatie, (seksuele) intimidatie of pesten.

Contacten met de vertrouwenspersoon worden altijd vertrouwelijk behandeld. Er wordt zonder toestemming geen contact opgenomen met derden. Uw vertrouwenspersoon, Henriette Merens, is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via het Result Mediation Centre. Dit is een onafhankelijke en landelijk werkende organisatie gespecialiseerd in bemiddeling in werksituaties.

T. 020 – 205 02 39
E. mc@mediation-centre.com

Download de flyer

Informeer uw werknemers over de vertrouwenspersoon glastuinbouw. U kunt hiervoor eenvoudig gebruik maken van de flyer. In de sector glastuinbouw werken mensen met veel verschillende nationaliteiten. Deze werknemers spreken niet altijd Nederlands. Of ze begrijpen de taal maar gedeeltelijk. Daarom is de informatie over de vertrouwenspersoon glastuinbouw ook in het Engels en Pools beschikbaar.

0 Reacties

Laat een reactie achter