E-learning helpt ondernemers met goed werkgeverschap

E-learning helpt ondernemers met goed werkgeverschap
8 november 2022 Diana Eleveld

Voor ondernemers die overwegen om met personeel te werken en voor werkgevers zonder HR-achtergrond, is sinds 1 november de e-learning ‘Help, ik ben werkgever’ beschikbaar. Ruim 100 ondernemers hebben zich aangemeld voor de e-learning. Inmiddels hebben de eerste deelnemers de e-learning doorlopen.

Aan de slag met goed werkgeverschap

Er komt best veel kijken bij goed werkgeverschap, geeft adviseur Diana Eleveld van de Werkgeverslijn aan. Verschillende vormen van arbeid brengen verschillende risico’s en kostenplaatjes met zich mee. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn, zodat je een afgewogen keuze kan maken.

De online cursus heeft een praktische en informatieve insteek. Hoewel sommige deelnemers in de evaluatie van de e-learning aangeven dat ze het niveau als ‘simpel’ ervaren, blijkt uit de eerste resultaten van de deelnemers dat er over bepaalde onderwerpen verkeerde beeldvormingen bestaan. Zo denkt 30% van de deelnemers dat de stelling ‘loonkosten van eigen medewerkers vallen altijd lager uit dan de loonkosten van een uitzendkracht’ onjuist is.

‘Ook voor werkgevers zonder HR-achtergrond is het nuttig om de e-learning te doorlopen’, aldus Eleveld. ‘Het kost slechts 1,5 uur van je tijd en je weet daarna of de kennis die je hebt van werkgeverschap ook daadwerkelijk klopt of niet. Maar liefst 53% van de deelnemers aan de e-learning is bijvoorbeeld in de veronderstelling dat je als ondernemer niet aansprakelijk bent als de uitzendkracht te weinig betaald krijgt door een uitzendbureau. Ze beseffen niet dat zij informeel de werkgever zijn van uitzendkrachten en dus ook aansprakelijk gesteld kunnen worden bij onjuiste behandeling van de uitzendkrachten. Mocht je met een uitzendbureau werken, dan adviseren wij om het uitzendbureau goed en kritisch te beoordelen. Hoe je dat doet, lees je op deze pagina.

Aanmelden e-learning

De e-learning is nog t/m 30 november beschikbaar. Aanmelden is gratis en de eerste 50 deelnemers die de e-learning doorlopen ontvangen een presentje per post. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.werkgeverslijn.nl/onlinecursus.

0 Reacties

Laat een reactie achter