Dirk Dekker

Dirk Dekker
21 juni 2017 Diana Eleveld
Dirk Dekker

Varkenshouder Dirk Dekker heeft twee vaste medewerkers die meehelpen op zijn bedrijf in Nijkerk. Dekker wil graag dat zijn werknemers tevreden zijn en goed kunnen functioneren. “Om uitbuiting te voorkomen, heb je een cao nodig met duidelijke regels. Goede en heldere arbeidsvoorwaarden zijn niet alleen belangrijk voor werknemer en werkgever, maar ook voor het imago van de sector. Hier werken we met elkaar hard aan.”

Unieke kans
De varkenshouder vindt het belangrijk dat werknemers en studenten goed opgeleid worden. Zelf ontvangt hij regelmatig schoolklassen uit binnen- en buitenland die op zijn bedrijf komen kijken. Dekker is dan ook enthousiast over de subsidieregeling vanuit de cao om 50 BBL-plekken beschikbaar te stellen. “De subsidie voor BBL-plekken maakt de instroom van werknemers een stuk eenvoudiger. Als sector komen we vakmensen tekort. Dit is voor mij en mijn collega’s een unieke kans. Het is toch geweldig als jongeren kunnen ruiken aan dit prachtige werk?”

Kennis is macht
Daarop aansluitend vindt Dekker het een goed idee dat er scholingsvouchers beschikbaar komen voor werknemers. “Kennis is toch een stukje macht. Het is belangrijk voor zowel werkgever als werknemer om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de sector. Beschikbare scholingsvouchers kunnen werkgevers net dat zetje geven om werknemers de gelegenheid te geven om een opleiding of cursus te volgen. Daarbij vind ik het wel belangrijk om inzichtelijk te hebben welk aanbod aan opleidingen en cursussen er zijn.”

0 Reacties

Laat een reactie achter