Corine Fleuren

Corine Fleuren
4 januari 2017 Mirthe Post

Boomkwekerij Fleuren in Baarlo heeft 38 vaste medewerkers op de loonlijst en afhankelijk van het seizoen ongeveer 15 flexibele werknemers om de pieken op te vangen. Corine Fleuren is mede-eigenaar van het bedrijf en regelt veel personeelszaken. Fleuren vindt het belangrijk om goed met personeel om te gaan en werkt graag met een vaste club mensen. “Ik ben blij met een cao met duidelijke afspraken voor de sector. Ik wil niet telkens de lijntjes opzoeken van wat wel of niet mag. Als je veel geeft, krijg je ook veel terug, daar ben ik van overtuigd.”

Seizoensarbeid flexibeler inrichten
Door de afspraken in de nieuwe cao over de regeling seizoenarbeid kan Fleuren de arbeid op hun bedrijf makkelijker inrichten. Zij vindt het prettig om hierin wat meer speling te hebben. “Niet alleen voor ons is flexibiliteit prettig, maar ook voor ons personeel. Het geeft Poolse medewerkers ruimte om in de zomervakantie en met kerst een tijd naar huis te gaan en daarna gewoon weer bij ons aan de slag te gaan.”

Werkkostenregeling
Wat Fleuren betreft mag de werkkostenregeling die vanaf 2015 is ingegaan wel wat soepeler worden. “De nieuwe werkkostenregeling zou zaken makkelijker moeten maken en voor minder administratie zorgen, maar dat merk ik in de praktijk niet.”

Werkgeverslijn is een ontdekking
Fleuren kwam aan het begin van dit jaar voor het eerst op een bijeenkomst van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw bij ons in de buurt en was zeer aangenaam verrast. “Op die bijeenkomst merkte ik hoeveel de dames van de Werkgeverslijn weten van de actuele cao en andere werkgeverschapszaken. Sindsdien heb ik wel eens gebeld met hele lastige vragen waar ik snel een helder antwoord op kreeg.” Voor Fleuren is de Werkgeverslijn echt een ontdekking. “Een handige hulplijn waar ik met al mijn werkgeverschapsvragen terecht kan.”

0 Reacties

Laat een reactie achter