Column Maartje Jager: Werkgeverschap, wat komt erbij kijken?

Column Maartje Jager: Werkgeverschap, wat komt erbij kijken?
5 oktober 2018 Maartje Jager

Werkgeverschap, wat komt daar veel bij kijken. Bij de Werkgeverslijn ontvangen we dagelijks vragen van ondernemers in de land- en tuinbouw. En we verbazen onszelf regelmatig over de diversiteit van de vragen. Vaak wordt er gevraagd naar de toepassing van de cao, over het werken met arbeidsmigranten of uitzendkrachten of over het afscheid nemen van een werknemer. Ook worden we regelmatig gebeld door ondernemers die overwegen om hun eerste werknemer in dienst te nemen. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat voor soort dienstverband kan hij krijgen? Wat moet er administratief worden geregeld? En wat voor salaris moet ik hem geven? Dat zijn vragen die dan kunnen ontstaan, en waar wij ondernemers graag bij helpen.

Wist u dat u op onze website veel informatie kunt vinden over bovenstaande vragen? In de maand oktober hebben we als maandthema gekozen ‘Stappenplan voor werkgevers’. Dit stappenplan met praktische informatie vindt u op onze website: www.werkgeverslijn.nl/stappenplan-voor-werkgevers.

Verder hebben we vorig jaar de online cursus ‘Help, ik ben werkgever’ georganiseerd. Een serie van vier webinars, waarin allerlei thema’s rondom werkgeverschap aan de orde kwamen. We hadden bijna 100 aanmeldingen van werkgevers die deze cursus wilden volgen. Heeft u de cursus gemist? Stuur een mailtje naar info@werkgeverslijn.nl, dan mailen we het u toe!

In november organiseren we opnieuw twee webinars over werkgeverschap. In de eerste webinar willen we wat verdieping geven op de eerdere cursus. Ik ga dan met mijn collega Diana Eleveld in gesprek over wat er allemaal komt kijken bij werkgeverschap. In de tweede webinar ga ik in gesprek met één of twee werkgevers over hun ervaringen rondom werkgeverschap, en welke tips zij hebben voor collega-werkgevers. U kunt zich hier aanmelden voor de webinars. Bent u niet in de gelegenheid om de webinar live te volgen? Ook dit kunt u aangeven op het aanmeldformulier, u ontvangt dan na afloop de link waarmee u de webinars terug kunt kijken.

We hopen met onze informatie en adviezen ondernemers weer een stukje verder te helpen in goed werkgeverschap. Zijn er onderwerpen die u mist, of waar u graag eens aandacht voor zou willen? Mail uw suggestie naar info@werkgeverslijn.nl!

Maartje Jager

Adviseur cao en arbeidsrecht – bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw

0 Reacties

Laat een reactie achter