Column Jeroen Verweij: Hoe blijven we duurzaam aan het werk?

Column Jeroen Verweij: Hoe blijven we duurzaam aan het werk?
4 september 2018 Mirthe Post

In verschillende agrarische sectoren zijn afspraken gemaakt over private aanvulling van de WW (PAWW) uitkering, waardoor werkzoekenden die na 2 jaar nog geen nieuw werk gevonden hebben tot maximaal 14 maanden een vervolguitkering kunnen krijgen. Natuurlijk is dit goed nieuws voor werkzoekenden, maar eigenlijk vind ik dat werkgevers en werknemers er samen voor moeten zorgen dat in de toekomst niemand meer van deze regeling gebruik hoeft te maken.

Op dit moment is de arbeidsmarkt erg gunstig voor werkzoekenden. De behoefte aan werknemers is groot en de kans om op korte termijn een nieuwe baan te vinden is al jaren niet zo groot geweest. Waarschijnlijk zal dat over een paar jaar wel weer anders zijn, als we weer in een periode van laagconjunctuur terecht komen. Om ervoor te zorgen dat tegen die tijd geen grote werkloosheid ontstaat, moeten we nu al gaan werken aan duurzame inzetbaarheid van mensen. Zodat zij ook in slechtere tijden zo waardevol zijn op de arbeidsmarkt, dat ze niet aan de kant komen te staan.

Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Het opleiden en ontwikkelen van medewerkers zorgt ervoor dat zij nu en in de toekomst inzetbaar zijn en blijven. De scholingsconsulenten van Kasgroeit, Talentboom en Talentoogst kunnen daarbij adviseren. Klein beginnen kan ook, gewoon door met elkaar het gesprek aan te gaan: Hoe ziet ons bedrijf er over vijf jaar uit en welke rol heb jij op dat moment?

Jeroen Verweij

Programmamanager

www.kasgroeit.nl
www.talentboom.nl
www.talentoogst.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter