Colland komt tegemoet in kosten T-rijbewijs

Colland komt tegemoet in kosten T-rijbewijs
18 juli 2016 Mirthe Post

Laatste update: 12 september 2017, 10:16

Vanaf 1 september 2016 kunnen werknemers in de sectoren Dierhouderij, Paddenstoelen en Open Teelten een tegemoetkoming aanvragen in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs.

Deze subsidie is onderdeel van de cursusgroepenregeling. Werknemers kunnen de subsidie aanvragen in CAS, het digitale administratiesysteem van het fonds Colland Arbeidsmarkt. Het gaat hier om een eenmalige vergoeding van kosten die zijn gemaakt voor het behalen van het T-rijbewijs. De genoemde sectoren hanteren verschillende voorwaarden wat betreft de vergoedingspercentages en maximale hoogte van de vergoeding per werknemer. Kosten die zijn gemaakt vóór de ingangsdatum van de subsidieregeling komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Vanaf 1 juli 2015 is voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen een zogenaamd T-rijbewijs wettelijk verplicht. Het T-certificaat is daarmee komen te vervallen. Het trekkercertificaat kon tot 1 juli 2016 worden omgezet naar een T-rijbewijs. Deze wijziging in regelgeving heeft grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van de agrarische ondernemers. De signalen die de LTO-organisaties hierover hebben ontvangen zijn opgepakt. In overleg met FNV en CNV Vakmensen is gezocht naar een mogelijkheid om de kosten voor het behalen van de T-rijbewijs enigszins te drukken.

Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en de vergoedingspercentages per sector op www.collandarbeidsmarkt.nl.

Voor leerlingen in de loonwerksector (cumelasector) die graag hun T-rijbewijs willen halen, is er ook subsidie beschikbaar. Deze dient niet bij Colland aangevraagd te worden, maar bij CUMELA Nederland. Voor meer informatie, zie: www.collandarbeidsmarkt.nl/projecten-in-de-sector

Bron: Colland Arbeidsmarkt

Tip: bekijk ook de informatie van LTO Ledenvoordeel over de Tractor Academie!

0 Reacties

Laat een reactie achter