Checklist corona beschikbaar voor de risico-inventarisatie en –evaluatie

Checklist corona beschikbaar voor de risico-inventarisatie en –evaluatie
19 juni 2020 Maartje Jager

Laatste update: 26 juni 2020, 11:33

Voor de agrarische en groene sectoren is nu een coronachecklist beschikbaar, met een bijbehorende handleiding. De checklist is een aanvulling op de risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) en is ontwikkeld door Stigas. Met de checklist kunnen bedrijven nagaan of de maatregelen die zij nemen tegen de verspreiding van het coronavirus voldoende zijn of dat er nog aanvullende maatregelen wenselijk zijn. Bedrijven die inmiddels gebruik maken van de digitale RIE van Stigas kunnen maatregelen die uit de checklist naar voren komen uploaden in het RIE-systeem, waarmee deze onlosmakelijk deel uitmaken van de RIE.

De Inspectie SZW verwacht van bedrijven dat ze in hun RIE aandacht besteden aan besmettingsgevaar door het coronavirus en controleert daar tijdens inspecties op. De Inspectie SZW geeft aan dat de checklist een goed hulpmiddel is voor bedrijven om hun RIE uit te werken.

De bedrijven die inmiddels met de digitale RIE van Stigas werken, worden de komende dagen individueel geattendeerd op de nieuwe checklist.

Vragen?
Voor bedrijven die al werken met de RIE van Stigas, neem contact op met je Stigasadviseur. Heeft u nog geen RIE, dan is dit wellicht een goed moment om hiermee te starten. Mail voor meer informatie naar info@stigas.nl.

Bron: www.stigas.nl

Themapagina RIE
Wilt u meer weten over de RIE? Bekijk dan onze themapagina!

0 Reacties

Laat een reactie achter