Cao abonnement

Laatste update: 2 januari 2023, 17:12

Heb je vragen over arbeidsrecht als agrarisch werkgever?

Ben je werkgever in de landbouw, tuinbouw, veehouderij of Glastuinbouw of een andere tak in de agrarische sector? Dan is het cao abonnement de oplossing voor jou als je vragen over arbeidsrecht in de agrarische sector hebt.

Maar ook voor een uitzendbureau of administratiekantoor is het cao abonnement perfect. Sluit bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw het cao-abonnement af, wat voor jou van toepassing is. Hierdoor krijg je informatie en hulp over al jouw vragen over arbeid en werkgeverschap.

Er zijn drie abonnementen:

 • Voor agrarisch werkgevers
 • Uitzendbureaus en payrollbedrijven
 • Accountants- en salariskantoren

Bekijk op deze pagina wat de voordelen zijn van een cao-abonnement.

Werkgever in de agrarische sector

Agrarische ondernemers mogen gratis bellen* met de Werkgeverslijn Land- en tuinbouw,  maar wil je meer? Dan kun je een CAO abonnement afsluiten.

 • Direct op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen;
 • Elke week een nieuwsflits;
 • Toegang tot Mijn Werkgeverslijn
Agrarische werkgever - lid

€155,- per jaar

Agrarische werkgever - niet lid

€355,- per jaar

Uitzendbureaus en payrollbedrijven

Heb je veel personeel werkzaam in de landbouw, tuinbouw of Glastuinbouw? Sluit een cao-abonnement af en maak kosteloos gebruik van de Werkgeverslijn. De vragen van je klanten kun je bespreken met onze specialisten op het gebied van agrarisch arbeidsrecht.

 • Direct op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen;
 • Elke week een nieuwsflits;
 • Toegang tot Mijn Werkgeverslijn;
 • Cao-boekje krijg je automatisch opgestuurd.
Uitzendbureaus en payrollbedrijven

€600,- per jaar

Accountants- en salariskantoren

De Werkgeverslijn is het aanspreekpunt voor ondernemers met vragen over arbeid en arbeidsrecht voor de land- en tuinbouw. De vragen van je klanten kun je bespreken met onze specialisten op het gebied van agrarisch arbeidsrecht.

 • Direct op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen;
 • Elke week een nieuwsflits;
 • Toegang tot Mijn Werkgeverslijn;
 • Cao-boekje krijg je automatisch opgestuurd.
Accountants- en salarisadministratiekantoren

€600,- per jaar

Voor meer informatie over het cao-abonnement kun je contact opnemen met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via het telefoonnummer 088 – 888 66 88 of per mail via info@werkgeverslijn.nl.

Telefonische helpdesk

Je kunt 5 uur per jaar telefonisch contact opnemen met de helpdesk van de Werkgeverslijn met al je vragen over de agrarische cao’s en arbeidsrecht.

Op de hoogte van ontwikkelingen

Je ontvangt de cao-nieuwsflitsen op 3 e-mailadressen, zodat je tijdig op de hoogte bent van ontwikkelingen.

Persoonlijke omgeving

Je hebt toegang tot een persoonlijke omgeving op onze website met handige tools, de laatste looncijfers en alle officiële cao-teksten.

Exclusieve netwerkbijeenkomsten

Je kunt deelnemen aan onze exclusieve netwerkbijeenkomsten en aan de webinars die we voor de sector organiseren.

Het cao-abonnement biedt uitkomst!

Bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw werken adviseurs die gespecialiseerd zijn in de agrarische cao’s, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Zij kunnen je adviseren over allerlei cao-kwesties en andere arbeids gerelateerde vragen waar je in de praktijk mee te maken kunt krijgen. Deze adviseurs beschikken over brede kennis van agrarische cao’s en de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Vanzelfsprekend zijn onze specialisten thuis in de agrarische sector. In combinatie met contacten met direct onderhandelende partijen kunnen zij je als geen ander adviseren over de voor jouw optimale toepassing van de cao.

Onder het cao-abonnement vallen de cao’s waarbij onder andere LTO Nederland als onderhandelingspartner is betrokken. Dit zijn de cao’s Glastuinbouw, Open Teelten, Productiegerichte Dierhouderij en Paddenstoelen. Tevens kunnen wij je van informatie voorzien inzake de cao Hoveniers en de cao Landbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen (LEO), waarbij respectievelijk de VHG en Cumela als onderhandelingspartner betrokken zijn.

Intermediair met meerdere vestigingen?

Het cao-abonnement wordt in principe per vestiging afgesloten, waarbij de digitale informatie naar één contactpersoon wordt verstuurd. Alleen de werknemers van desbetreffende vestiging kunnen dan gebruik maken van het cao-abonnement. Veel bedrijven zoals uitzendbureaus of accountantskantoren hebben klanten in de agrarische sector. De verschillende vestigingen hebben daardoor vaak ook met verschillende agrarische cao’s te maken. Het is dan mogelijk om een cao- abonnement op maat af te sluiten, waarvan alle vestigingen gebruik kunnen maken. Het tarief hiervan wordt in overleg met jou vastgesteld en is onder andere afhankelijk van het aantal vestigingen die gebruik willen maken van het cao-abonnement. Als je interesse hebt in een cao-abonnement op maat, dan kun je contact opnemen met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.