Bewaar het thuisadres van uw arbeidsmigranten in uw loonadministratie

Bewaar het thuisadres van uw arbeidsmigranten in uw loonadministratie
5 februari 2019 Maartje Jager

Werkt u met arbeidsmigranten? Zorg er dan voor dat in uw loonadministratie het adres in het thuisland van de werknemer is opgenomen. Is dit adres niet bekend? Of is het adres niet in de loonadministratie opgenomen, maar alleen het tijdelijke Nederlandse? Dan moet voor deze werknemers het anoniementarief wordt toegepast. Het anoniementarief houdt in dat u 52% loonbelasting / premie volksverzekeringen inhoudt. Als u de (juiste) gegevens voor de loonheffingen later wél krijgt, mag u eerdere aangiftetijdvakken waarin u het anoniementarief hebt toegepast, niet corrigeren. U mag het anoniementarief alleen corrigeren als u het door een fout in de administratie ten onrechte hebt toegepast.

Zorg er dus voor dat u de juiste gegevens in uw loonadministratie bewaard, en vraag uw buitenlandse werknemer om zijn thuisadres als hij bij u in dienst treedt.

Zie voor meer informatie over toepassing van het anoniementarief het handboek loonheffingen 2019 (hoofdstuk 2.3.1, pagina 15 en 16 en hoofdstuk 2.6, pagina 18).

 

0 Reacties

Laat een reactie achter