Bemiddelingsplatforms als extra kans

Bemiddelingsplatforms als extra kans
31 maart 2020 Mirthe Post

Inmiddels zijn de twee platforms in de land en tuinbouw helponsoogsten.nl en werkenindelandentuinbouw.nl ongeveer een week in de lucht. Er wordt goed gebruik gemaakt van gemaakt. Via de platforms worden inmiddels 7000 arbeidskrachten aangeboden. Er zijn ongeveer 170 ondernemers geregistreerd die mensen zoeken. De platforms voorzien er in dat regionaal kan worden gezocht. De eerste matches zijn inmiddels gerealiseerd. Individuele telers die gebruik maken van deze platforms zijn allereerst positief enthousiast en positief over de snelheid waarmee de ontwikkeling van de platforms tot stand zijn gekomen.

Hieronder een beschouwing ten aanzien van de toegevoegde waarden van de platforms in de komende periode.

De verwachting is dat er de komende periode nu de lente er aan komt, er meer vraag naar werknemers zal komen. Het gaat daarbij om voorbereidende teelt-werkzaamheden en om oogst van producten zoals nu asperges en in de komende weken aardbeien en later groenten. Daarnaast gaat de productie van groenten in de glastuinbouw gewoon door en ook de verzorging van bomen en planten in de boomkwekerij. Ook in de dierlijke sectoren is en blijft veel werk met de verzorging van dieren.

Veel werkgevers in de voedingssectoren hebben de uitgesproken verwachting ook bevéstigd. Met name betreft deze seizoenswerkzaamheden. Een groot deel van deze personeelsbehoefte wordt versterkt vanwege de verwachting dat de arbeidsmigranten waarmee deze werkzaamheden normaliter worden uitgevoerd, minder of zelfs in zijn geheel niet meer naar Nederland reizen om te werken. Dit vanwege de ontwikkeling dat steeds meer landen de grenzen sluiten of strenge beperkingen opleggen voor in- en uitreizigers is de instroom van arbeidsmigranten. Veel werkgevers staan daarom voor de uitdaging om de personeelsbehoefte op een andere manier in te vullen dan normaal gewend. Daar wordt nu hard aan gewerkt.

Samengevat, werkgevers zie de platforms helponsoogsten.nl en werkenindelandentuinbouw.nl als kans om in je arbeidsbehoefte te voorzien. Geef het een kans!

0 Reacties

Laat een reactie achter