Annely Langereis

Annely Langereis
21 juni 2017 Diana Eleveld
melkveehouderij

Annely Langereis heeft samen met haar man een melkveebedrijf met in totaal 200 koeien. Hiernaast zijn ze ook bestuurlijk actief en hebben ze een educatietak toegevoegd aan hun melkveebedrijf: ‘Koe & Jij’. Wekelijks ontvangen ze groepen voor rondleidingen en workshops. Om de activiteiten op het melkveebedrijf in goede banen te leiden, hebben ze twee vaste medewerkers en twee flexibele medewerkers in dienst.

Recht in de ogen
De melkveehoudster is blij met de komst van de nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij. “Ik vind het belangrijk dat er heldere afspraken op papier staan. Dat je elkaar altijd recht in de ogen kan kijken. Wij hebben tot nu toe nog weinig te maken gehad met de cao, maar als je het nodig hebt, is het handig om hierop terug te kunnen vallen.”

Geen kantoortijden
De toeslagen voor het werken op zondag zijn in de nieuwe cao gewijzigd. Wanneer de zondag een reguliere werkdag is voor de werknemer dan zijn de eerste twee uur vrijgesteld van toeslag en voor de overige uren geldt een toeslagpercentage van 50%. “Als je ervoor kiest om te werken in de dierhouderij, weet je dat je niet op kantoortijden werkt. Melken moet tenslotte ook in het weekend gebeuren. Vanwege de hoge toeslagen op zondag was het voor ons te duur om hiervoor onze werknemers in te schakelen. Door het verlagen van de toeslag op zondag, is het voor ons als werkgever aantrekkelijker om personeel ook in het weekend op te roepen. Dit is voor beide partijen een goede oplossing.”

0 Reacties

Laat een reactie achter