Agrarische werkgevers stellen meer dan 4000 vragen

Agrarische werkgevers stellen meer dan 4000 vragen
20 maart 2018 Mirthe Post

(Bekijk de volledige infographic over 2016 onderaan deze pagina)

Agrarische ondernemers stelden vorig jaar 4285 vragen over werkgeverschap aan de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, het aanspreekpunt voor alle agrarische werkgevers. Daarnaast ontvingen  we ruim 350 deelnemers bij bijeenkomsten en volgden meer dan 600 ondernemers een webinar om hun kennis over werkgeverschap online bij te spijkeren.

De meeste vragen die de Werkgeverslijn in 2017 kreeg, gingen over de cao Glastuinbouw en de cao Open Teelten. Daarnaast stelden veel ondernemers vragen over arbeidsduur en beloning van medewerkers.  In bijgevoegde infographic is te zien wat de overige meest bevraagde onderwerpen waren.

Stijgende lijn

“In 2016 waren er nog iets meer vragen dan nu, maar dat was dan ook een jaar waarin er enorm veel veranderde in de wetgeving en cao’s”, vertelt Diana Eleveld van de Werkgeverslijn. Dat het aantal vragen in 2017 desondanks bijna net zo hoog ligt, laat volgens Eleveld zien dat de naamsbekendheid van de Werkgeverslijn door de jaren heen flink gegroeid is. “We merken dat steeds meer ondernemers weten dat ze bij ons terecht kunnen.” Alle agrarische werkgevers kunnen door een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt gratis gebruik maken van de diensten van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.

Meer online bezoekers

De diensten van de Werkgeverslijn worden steeds breder en richten zich niet meer alleen op het telefonisch beantwoorden van vragen. De website, met filmpjes, achtergrondinformatie, tools en personeelsinstrumenten trok meer dan 105.000 bezoekers. Ook nam het aantal deelnemers aan webinars toe met 37%. Maar liefst 634 mensen melden zich aan voor deze online seminars van de Werkgeverslijn in 2017. Steeds meer agrarisch ondernemers ontdekken deze nieuwe manier om online hun kennis over werkgeverschap bij te spijkeren.

0 Reacties

Laat een reactie achter