Adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw (32-40 uur, standplaats Zwolle)

Adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw (32-40 uur, standplaats Zwolle)
3 mei 2021 Maartje Jager

Lijkt het jou gaaf om als adviseur een concrete bijdrage te leveren aan goed werkgeverschap in de land- en tuinbouw? Kun jij je kennis over cao’s en arbeidsrecht omzetten naar praktisch advies voor agrarische werkgevers? Spreekt de afwisseling tussen vakinhoud en communicatie- en organisatietaken jou aan? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat doen wij?

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is hèt aanspreekpunt voor alle agrarische werkgeverszaken. Werkgevers en intermediairs uit de land- en tuinbouw (uitzendbureaus, accountants, administratiekantoren) kunnen bij de Werkgeverslijn telefonisch en per mail terecht met hun vragen over agrarische cao’s en arbeidsrecht. Ook organiseert de Werkgeverslijn bijeenkomsten en webinars, delen we informatie via nieuwsbrieven, werkgeversjournaals en podcasts, ontwikkelen we HR-tools en ondersteunen we bij cao-onderhandelingen.
Het team bestaat uit 4 personen en werkt nauw samen met projectleiders en beleidsadviseurs in het programma ondernemerschap en onderwijs.

De medewerkers van de Werkgeverslijn zijn in dienst van LTO Noord. LTO Noord is de toekomstgerichte ondernemersvereniging voor boeren en tuinders in de negen noordelijke provincies. Lees meer over LTO Noord.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Om 8.30 uur zit je klaar voor de eerste telefonische vragen. Jij zit vandaag ‘in de lijn’, zoals we dat noemen. Je begint gelijk met het afhandelen van de openstaande mails en tussendoor bel je een collega van belangenbehartiging. Hij praat je bij over de laatste cao-onderhandelingen. Je noteert alles zorgvuldig zodat je je Werkgeverslijn-collega’s op de hoogte kunt stellen. Daarna is het tijd voor de weekstart waarin we bespreken waar we deze week aan werken en wie welke taken op zich neemt. We bespreken de nog openstaande vragen, zodat we deze kunnen afhandelen. Jij deelt de informatie die je vanochtend kreeg over de status van de cao-onderhandelingen. We spreken af dat jij hierover een artikel op de website zet en met de communicatiecollega’s overlegd hoe we hier verder over kunnen communiceren.

’s Middags rinkelt de telefoon door. Je krijgt een eenvoudig te beantwoorden vraag van een tuinder over de salarisschaal van een nieuwe werknemer. Even later stelt een accountant een ingewikkelde vraag over een uitzondering op de cao dierhouderij, dat moet je even uitzoeken. Als de telefoon een tijdje rustig is, neem je  tijd om belangrijke informatie over een nieuwe wet te lezen. Tussendoor bel je werkgevers terug met antwoorden die je hebt uitgezocht dus het is echt multitasken. Als om 16:30 uur de telefoonlijn sluit, zorg je dat alle vragen die je hebt behandeld zijn geregistreerd, het waren er vandaag 16. Het was weer een gevarieerde dag waarin je van grote waarde was voor agrarische werkgevers.

Wie zoeken wij?

Je bent een enthousiaste, klantgerichte HR-professional die makkelijk de telefoon oppakt. Je bent proactief, flexibel, vriendelijk, stressbestendig en oplossingsgericht. Je bent in staat om actief te luisteren en goed door te vragen. Je bent goed thuis in het arbeidsrecht en de laatste ontwikkelingen in de HR wet- en regelgeving. Jij pikt nieuwe kennis snel op en kunt dit omzetten naar praktische adviezen waar een agrarisch werkgever iets mee kan. Je vindt het leuk om in een klein, hecht team te werken waarin je heel gevarieerd bezig bent en je hebt naast verstand van HR ook gevoel voor communicatiewerkzaamheden.

Je beschikt over:

  • Een afgeronde hbo-opleiding in HR-richting of aantoonbare recente werkervaring als bijvoorbeeld HR- adviseur.
  • Gevoel voor communicatie, je vindt het leuk om artikelen te schrijven voor de website en nieuwsbrieven en/of mee te werken aan webinars, journaals en podcasts.
  • Affiniteit met de agrarische sector is een pré.

Wat bieden wij jou?

We bieden je een uitdagende functie voor 32-40 uur per week en een salaris tussen € 2.900,– en € 3.600,– bruto bij een fulltime aanstelling afhankelijk van leeftijd en ervaring. Bij LTO Noord werk je volgens het ‘nieuwe werken’. Dit betekent dat wij je faciliteiten aanbieden waarmee je tijd- en plaats onafhankelijk kunt werken. Je standplaats is Zwolle. Wij hebben goede opleidingsmogelijkheden, zodat je de kans krijgt om je professioneel verder te ontwikkelen. Verder bieden wij een prima secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een ruime verlofdagenregeling en een eindejaarsuitkering.

Interesse?

Solliciteren kan door je cv en motivatie uiterlijk 16 mei 2021 te sturen naar vacature@ltonoord.nl t.a.v. Anneke Drenth, HR Adviseur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerbert van der Wal, manager programma’s en projecten via het algemene nummer T 088 – 888 66 66. Bekijk ook zeker www.werkgeverslijn.nl. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

0 Reacties

Laat een reactie achter