Nieuws

Voorstellenbrieven onderhandelingen cao Glastuinbouw uitgewisseld

Afgelopen donderdag 30 november zijn de voorstellenbrieven tussen vakbonden en werkgevers in de Glastuinbouw uitgewisseld. Dit is de officiële opening…

Lees meer

Laatste nieuws

Dag van de agrarische huisvesting toont optimisme bij betrokken partijen

Op 28 november vond de Dag van de agrarische huisvesting plaats. Een moment om stil te staan bij alle inzet die op dit moment gepleegd wordt op dit belangrijke onderwerp.

‘De beste oplossing’ is maatwerk toont werkbezoek huisvestingslocatie Erica aan

Het werkbezoek aan de huisvestingslocatie van Drenthe Growers in het Drentse Erica op 27 november j.l. toonde aan dat de huisvesting van internationale werknemers op het terrein van het komkommerbedrijf veel voordelen kent.

LTO Nederland verlengt afspraak toepassing Cafetariaregeling

LTO Nederland heeft met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën een nieuwe afspraak gemaakt over verlenging van de ET-kostenregeling; ofwel de zogenaamde cafetariaregeling.

Vragen? Stel ze gerust

Ben jij ondernemer in de agrarische sector en heb je werknemers in dienst? Of werk je wel eens met uitzendkrachten, seizoenarbeiders of zzp’ers? De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is dan hét aanspreekpunt voor al je werkgeversvragen.

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur. Je kunt je vraag ook mailen. We denken graag met je mee!

Marten van Lenthe
Marco Bellekom
Miranda Schenk

Leer & doe

E-learning is online leren: in een digitale leeromgeving doorloop je verschillende modules op een moment dat jou past.

E-learning: Sluit de achterdeur

Lees meer

Help ik ben werkgever

Lees meer
Masterclass: Het goede gesprek met werknemers aangaan

11 december 2023

Locatie Zwolle Overijssel

Deze training van een dagdeel kenmerkt zich door veel onderlinge interactie en heel veel oefenen zodat je het voeren van een goed gesprek echt in de vingers krijgt.

Meer informatieAlle bijeenkomsten
In gesprek met de vertegenwoordiger op het land

Kijk & luister

Heb je een journaal, webinar of podcast van ons gemist? Of ben je op zoek naar e-learning? Niet getreurd, via deze pagina kijk of luister je eenvoudig alles online terug. Heb je ideeën over ons journaal of wil je meedenken over de input van onze webinars of podcasten? Laat het ons vooral weten!

Werkgeversjournaals
  • 21 november 2023
  • Duur 12:05
#26 Werkgeversjournaal november 2023: afrekening met jaarurenmodel en verkiezingen & formatie

In het nieuwe werkgeversjournaal wordt er uitgelegd wat je, nu het einde van het jaar nadert, met het jaarurenmodel moet doen.

Webinars
  • 6 december 2023
  • Duur 59:19
Talkshow ‘optimisme’ tijdens de Dag van de agrarische huisvesting op 28 november 2023

De huisvesting van internationale werknemers staat meer dan ooit in de belangstelling. Gemeenten ontwikkelen beleid. De Rijksoverheid neemt meer regie. Werkgevers blijven graag investeren in goede huisvesting.

Podcasts
  • 21 maart 2023
  • Duur 28:53
#8 Werknemers van buiten de sector aantrekken

In deze aflevering van Werkgeverpraat gaat het over het werven van werknemers van buiten de sector. Als werkgever moet je momenteel meer moeite doen om je vacatures ingevuld te krijgen.

Cao en lonen

Zoek je informatie over één van de agrarische cao’s (Glastuinbouw, Open Teelten, Productiegerichte Dierhouderij en Paddenstoelen)? We helpen je graag. Informatie over de verschillende cao’s vind je hier.

Cao Glastuinbouw

De cao Glastuinbouw is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan glastuinbouw worden besteed.

Cao Open Teelten

De cao Open Teelten is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/ of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan een open teelt worden besteed.

Cao Productiegerichte Dierhouderij

De cao Productiegerichte Dierhouderij is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak bestaan uit de bedrijfsmatige productiegerichte dierhouderij.

Cao Paddenstoelen

De cao paddenstoelen is beëindigd sinds 1 januari 2005. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben sindsdien een aantal keren cao-onderhandelingen opgestart. Deze hebben tot op heden echter niet tot een nieuwe cao geleid.