Werkgeversjournaals

#24 Werkgeversjournaal september: Wet goed verhuurderschap, WML en ouderschapsverlof

In deze uitzending bespreken we onder andere: Wet goed verhuurderschap, werkbezoek huisvestingslocatie Aalsmeer, Wijziging WML per 1 januari 2024, Wet betaald ouderschapsverlof en wat betekent precies een aanzegverplichting.

Lees meer

Laatste nieuws

Onderhandelingen nieuwe cao Glastuinbouw binnenkort van start

Eind dit jaar loopt de Cao Glastuinbouw af. Dat betekent dit najaar opnieuw onderhandelen. Zowel aan werkgeverszijde als aan vakbondszijde…

werkgever pluimvee
Wijzigingen cao Productiegerichte Dierhouderij algemeen verbindend verklaard

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de wijzigingen op het eerder genomen AVV-besluit van de cao Productiegerichte Dierhouderij…

Foto LTO Nederland
Inspiratiemiddag Stichting van de Arbeid aanpak preventie grensoverschrijdend gedrag

Op 9 november 2023 organiseert de Stichting van de Arbeid een inspiratiebijeenkomst in Den Haag over het thema preventie van…

Vragen? Stel ze gerust

Ben jij ondernemer in de agrarische sector en heb je werknemers in dienst? Of werk je wel eens met uitzendkrachten, seizoenarbeiders of zzp’ers? De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is dan hét aanspreekpunt voor al je werkgeversvragen.

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur. Je kunt je vraag ook mailen. We denken graag met je mee!

Marten van Lenthe
Marco Bellekom
Miranda Schenk

Leer & doe

E-learning is online leren: in een digitale leeromgeving doorloop je verschillende modules op een moment dat jou past.

Sluit de achterdeur

Lees meer

Help ik ben werkgever

Lees meer
Uitnodiging werkbezoek aan huisvestingslocatie

02 oktober 2023

Locatie Aalsmeer Noord-Holland

Greenports Nederland en LTO Nederland nodigen je uit voor een werkbezoek op maandag 2 oktober bij een huisvestingslocatie voor internationale medewerkers aan de rand van het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer.

Meer informatieAlle bijeenkomsten

Kijk & luister

Heb je een journaal, webinar of podcast van ons gemist? Of ben je op zoek naar e-learning? Niet getreurd, via deze pagina kijk of luister je eenvoudig alles online terug. Heb je ideeën over ons journaal of wil je meedenken over de input van onze webinars of podcasten? Laat het ons vooral weten!

Werkgeversjournaals
  • 12 september 2023
  • Duur 8:39
#24 Werkgeversjournaal september: Wet goed verhuurderschap, WML en ouderschapsverlof

In deze uitzending bespreken we onder andere: Wet goed verhuurderschap, werkbezoek huisvestingslocatie Aalsmeer, Wijziging WML per 1 januari 2024, Wet betaald ouderschapsverlof en wat betekent precies een aanzegverplichting.

Webinars
  • 17 mei 2023
  • Duur 33:16
‘Zzp’ers op je bedrijf? Dit moet je weten!’

Maartje Jager (adviseur Werkgeverslijn) in gesprek met Ingrid Blom (Glastuinbouw Nederland) en Diana Eleveld (LTO Nederland) Zzp en goed werkgeverschap, hoe verhoudt zich dat tot elkaar?

Podcasts
  • 21 maart 2023
  • Duur 28:53
#8 Werknemers van buiten de sector aantrekken

In deze aflevering van Werkgeverpraat gaat het over het werven van werknemers van buiten de sector. Als werkgever moet je momenteel meer moeite doen om je vacatures ingevuld te krijgen.

Cao en lonen

Zoek je informatie over één van de agrarische cao’s (Glastuinbouw, Open Teelten, Productiegerichte Dierhouderij en Paddenstoelen)? We helpen je graag. Informatie over de verschillende cao’s vind je hier.

Cao Glastuinbouw

De cao Glastuinbouw is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan glastuinbouw worden besteed.

Cao Open Teelten

De cao Open Teelten is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/ of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan een open teelt worden besteed.

Cao Productiegerichte Dierhouderij

De cao Productiegerichte Dierhouderij is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak bestaan uit de bedrijfsmatige productiegerichte dierhouderij.

Cao Paddenstoelen

De cao paddenstoelen is beëindigd sinds 1 januari 2005. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben sindsdien een aantal keren cao-onderhandelingen opgestart. Deze hebben tot op heden echter niet tot een nieuwe cao geleid.