Hoe kom ik aan een werknemer die behoort tot de doelgroep?

Hoe kom ik aan een werknemer die behoort tot de doelgroep?
10 november 2016 Mirthe Post

Bent u op zoek naar mensen die tot de doelgroep van de Banenafspraak behoren? U kunt terecht bij de WerkgeversServicepunten. Zij vormen het loket van waaruit gemeenten en UWV, en vaak ook andere bemiddelaars zoals Sw-bedrijven en private bemiddelaars samenwerken. Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met partijen als UWV, gemeenten, een Sw-bedrijf, uitzendbureaus, re-integratiebureaus bij u in de regio.

Uiteraard is het ook mogelijk dat u, of iemand uit uw omgeving iemand kent die tot de doelgroep behoort. U kunt ook een vacature te plaatsen, bijvoorbeeld via algemene en gespecialiseerde vacaturesites en social media (bijvoorbeeld via Twitter met #Participatiewet #Wajong #arbeidsbeperkt). Het is helaas niet mogelijk om in het doelgroepregister te zoeken naar kandidaten voor een vacature. In de vacature kunt u bijvoorbeeld aan aangeven dat uw bedrijf het belangrijk vindt dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken en dat u in het kader van de Participatiewet kandidaten met bijvoorbeeld een Wajong uitkering van harte uitnodigt om op de functie te solliciteren. Let op: u mag niet gericht werven naar werknemers met een arbeidsbeperking en andere werknemers uit te sluiten.

Verder is er uit onderzoek is gebleken dat volgende redenen belangrijk zijn voor een werknemer uit de doelgroep om een baan te kiezen: flexibele werktijden, parttime werken, acceptabele werkdruk, opleidingsmogelijkheden, acceptabele reistijd, uitdaging en inhoud, persoonlijke idealen. De randvoorwaarden om voor een baan te kiezen zijn: werksfeer, draagvlak voor mensen met een arbeidsbeperking en een goed salaris. Met deze redenen en randvoorwaarden kunt u rekening houden in uw vacaturetekst.