10 tips voor het vinden van goed personeel

10 tips voor het vinden van goed personeel
31 oktober 2018 Mirthe Post

Laatste update: 8 november 2018, 08:43

In november staat ons thema van de maand in het teken van het vinden van personeel. Hieronder geven we vast 10 tips om die nieuwe geschikte werknemer binnen te halen.
  1. Heb een visie op wat je als bedrijf wil zijn en uitstralen. Mensen moeten er trots op zijn om bij je te willen werken. Dus be good and tell it, maar wel in die volgorde.
  2. Denk niet persé vanuit een functie maar vanuit de specifieke belangstelling van een goede kandidaat. Wat wil hij/zij en kunnen we een functie maken die daarbij past?
  3. Als je een vacature op gaat stellen, denk dan vanuit de kandidaat; wat vindt hij belangrijk (groei, verantwoordelijkheid).
  4. Geef een goed beeld van je bedrijf en de functie door middel van een video of maak een beschrijving van een dag uit het leven van je werknemer. Hier kun je gerust hulp bij inschakelen door een bureau.
  5. Werk samen: kleinere bedrijven kunnen wellicht samen (bijvoorbeeld met telersvereniging of de LTO-afdeling) een traineeship ontwikkelen zodat jong talent op meerdere bedrijven kan kijken wat bij hen past.
  6. Geef veel aandacht aan stages; als mensen daar een goed beeld van de kansen van het bedrijf krijgen willen ze graag daar werken. Ze delen dat ook in hun netwerk. Er gaat helaas nog veel mis bij stages.
  7. Vakantiekrachten zijn interessant, ze zijn wellicht te verleiden voor een carrière in de sector als ze het naar de zin hebben.
  8. Je eigen medewerkers zijn de beste ambassadeurs; als zij enthousiast zijn, kunnen ze mensen uit hun netwerk ook enthousiast maken. Betrek hen ook bij het sollicitatieproces. Vaak zien ze snel of een kandidaat past binnen de functie of het team.
  9. Kijk verder dan onze eigen sector, mensen uit andere richtingen zijn voor veel bedrijven ook interessant (P&O, techniek, sales etc).
  10. Biedt een kandidaat de mogelijkheid om een dagdeel mee te lopen om te kijken of een overstap naar uw bedrijf bij hen past. Dit biedt jezelf ook de gelegenheid om een betere inschatting te kunnen maken over de persoon in kwestie.

Meer weten over het vinden van goed personeel? Op onze themapagina Personeel vinden staat alle informatie!

0 Reacties

Laat een reactie achter